Hallo en welkom op mijn blog Ditjes en Datjes. Ik deel hier mijn creatieve projecten.

maandag 23 januari 2017

In The Spotlight, vergeten stempelsets.


Het is iets later dan wat jullie gewend zijn van mij maar hier is dan toch mijn project voor het thema van deze week! En dat is: Vergeten Stempelset! Je weet wel, die sets die nog nooit inkt gevoeld hebben, die nog zóóó ongebruikt in je kast staan. 

Ik heb er natuurlijk ook. En hoe weet ik dat? Nou, ze zitten nog in het vast in de lap rubber en ze hebben nog een papieren achterkant. Oepsies.

De set die ik voor de kaart heb gebruikt heet Timeless Love en is een super mooie set. Ik vind het lettertype ook zo mooi.


Ik heb eerst de bloemen gestempeld op een stuk Whisper White. Daarna heb ik met partieel stansen de ovaal uitgestanst. Dit is een leuke techniek die wel wat geduld vergt maar het geeft een super resultaat. In weze leg je de bovenplaat tegen de bloemenrand aan. Tot zover wordt je ovaal dan uitgestanst. Ik heb maar een paar foto's gemaakt om het duidelijk te maken.


Je stempelt eerst de bloem (in dit geval dan).


Dan leg je je ovaal stans op je papier. Je legt de bovenplaat van je Big Shot op zo'n manier dat de rand van de plaat tegen je bloem aankomt. Dan draai je alles door je Big Shot heen.


Met dit resultaat. De bloemen knip je uit. Lekker werkje! 


En ik kwam er ook achter dat de grootste ovaal van de Stitched Shapes Framelits Dies precies past in de grootse ovaal van de Layering Ovals Framelits Dies. Handig.


Je haalt zo meer uit je stempels en framelits.

Hebben jullie  ook van die vergeten stempelsets? Deze week is het dé tijd om die uit de kast te halen.
Product List

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat iedereen wel vergeten stempels heeft, ik herken me er alvast in ;-) Wel leuk als je zo'n set tegenkomt, want dan lijkt het alsof je iets nieuws hebt zonder te winkelen! Bedankt voor de tip, dat moet ik eens uitproberen. Jij hebt er een prachtige kaart mee gemaakt, ook mooi ingekleurd!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een bezoekje aan mijn blog bracht. Ik wens je nog een prettige dag.

Thank you for visiting my blog. Have a great day.